ЯКИЙ ЧАЙ КРАЩЕ ПИТИ НАВЕСНІ?
Рецепт напою з жасмином і лаймом.Китайська філософія вчить, що у світі має бути баланс сил Інь і Ян. Інь символізує темряву, ніч, землю і холод, а Ян — світло, день, небо і тепло. Принцип гармонії повинен бути всюди, в тому числі в чайній культурі! Традиційно в Китаї кожна пора року співвідноситься з певним видом чаю. Умовно всі чаї поділяються на холодні, прохолодні, теплі та гарячі — ясна річ, не за температурними показниками.Навесні організм пробуджується, відступають зимові холоди, природа входить у новий цикл. Настання весни в Китаї пов'язане також із першим збором чайного врожаю — цей період називається Чун Ча. У прохолодну весняну пору рекомендують напої з "теплою" природою: квіткові, зелені чаї та улуни. Зелений чай допомагає очистити і зміцнити організм завдяки вмісту антиоксидантів та інших корисних речовин. Крім того, зелений чай "виводить" із зимової сплячки, дарує бадьорість і свіжість. Серед квіткових чаїв особливо корисним вважається жасминовий — він активізує обмін речовин. До жасминового чаю рекомендується додавати трохи чебрецю, кориці або кореня імбиру. Також у весняні напої можна додавати фрукти та ягоди, які зміцнюють імунітет.Освіжаючий жасминовий чай з лаймомІнгредієнти (на 1 літр):150 мл соку лайма (на це знадобиться 4-5 лаймів)1 ст.л. зеленого чаю1,5 ст. л. квітів жасмину(Можна взяти 2,5 ст.л. або 3 пакетики улюбленого зеленого чаю з жасмином)120 г цукру1 лайм і кубики льоду для подачі1 літр фільтрованої води доведіть до кипіння, додайте цукор і розмішайте до розчинення. Дайте воді охолонути до 85 градусів, додайте чай і квіти жасмину. Накрийте кришкою та дайте настоятися 3 хвилини. У теплий чай додайте сік лайма і розлийте по келихах. За бажанням можна прикрасити напої скибочками лайма, а якщо чай занадто гарячий — додати кубики льоду.